Blank Sidebox Header

As in Glas

Het versmelten van herinneringen met glas

 

Met deze techniek versmelten wij diverse materialen met glas. Er is wel een beperking aan de materialen die gebruikt kunnen worden. De materialen moeten tegen zeer hoge temperaturen kunnen (ongeveer 1500 C tot 2000 C). Zand, aarde en (crematie) as kunnen bijvoorbeeld versmolten worden met glas.

 

Zo kunt u bijvoorbeeld zand van uw geboorteland in het glas mee laten smelten. Of juist een beetje zand van het strand van uw favoriete vakantieland, of de plek waar u ten huwelijk bent gevraagd.

 

Niet alleen de leuke herinneringen kunnen versmolten worden maar ook de minder leuke herinneringen. Crematie as kan gebruikt worden om met glas te versmelten tot een blijvend herdenkingssieraad. We gaan uiteraard met de grootste zorgvuldigheid om met de as van uw dierbare. U kunt ervoor kiezen om de as zichtbaar of onzichtbaar te verwerken in het glas. Het belangrijkste voor ons is om voor u een persoonlijk aandenken te maken dat helemaal naar uw wens is en uw herinnering levend houdt.

 

Wilt u zien hoe het gemaakt wordt klik dan hier

 

 

Kleuren
Het versmelten van as met glas heeft invloed op de kleur van het glas. Daarom hebben we van Murano glas een overzicht gemaakt van alle kleuren die goed verwerkt kunnen worden.  Deze kunt u terug vinden op kleurenkaart. Om u een idee te geven wat het verschil is tussen het zichtbaar en onzichtbaar verwerken van as met glas, ziet u hieronder een drietal voorbeeldkleuren.

 

               Moretti -253 (Striped pink)             Moretti -254 (Light Pink (EDP)             Moretti -262 (Rose beige (powder pink)

 

 

Toepassingen & afwerking


Er zijn veel verschillende toepassingen voor herdenkingskralen. Bij kralen wordt snel aan sieraden gedacht (armbanden of kettingen). Binnen de sieraden is er veel meer mogelijk dan een “standaard geregen” ketting. Zo kunnen we bijvoorbeeld ringen en ringschijven maken die we op een leren armband zetten. Maar we kunnen ook uw aandenken tot gebruiksobject verwerken, zoals een tas- of sleutelhanger of (wijn)fles-stop. U kunt de herdenkingskralen ook in een mooi schaaltje leggen als decoratie.

 

Voor het afwerken van de sieraden hebben we gekozen voor Goud, Sterling Zilver (925), RVS (roestvrij staal), Alpaca (een legering met zilver), leer en rubber eventueel gecombineerd met (half) edelstenen. Natuurlijk kunt u zelf met een idee komen voor een sieraad of een toepassing die wij verder voor u uitwerken. We bespreken graag alle mogelijkheden en we denken graag met u mee.

 

Mogelijke toepassingen van herdenkingskralen zijn bijvoorbeeld: losse kralen, hangers, memory stones, armbanden (voor dames en heren), kettingen, ringen, sleutel/tashanger, boekenlegger, wijnstoppen of home decoration.

 

 

Losse kralen

 

 

 

Als basis bieden wij de ronde versie van kralen aan, die we op een Sterling Zilveren hanger kunnen plaatsen. Andere vormen zijn ook mogelijk. U kunt een combinatie van glaskralen en Sterling Zilveren kralen laten maken. U kunt ook losse kralen laten maken die u zelf verwerkt tot een sieraad.

 

 

 

 

Naast de losse kralen maken we ook "groot gat kralen" die op Pandora, Trollbeads en andere bekende systemen passen. Deze kralen worden voorzien van een puur zilveren kern. Deze techniek wordt het “linen” van een kraal genoemd. Van een 999-zilveren buis wordt op maat van de kraal een stukje gezaagd.  Dit stukje zilver wordt in de kraal gezet en om het kraalgat heen gebogen, zodat de kern niet meer kan loslaten (zie rechts).

 

 

Hangers

 

 

Een enkele kraal op een Sterling Zilveren wisselpin kunnen we geheel naar uw wens maken (diverse vormen en tekeningen).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook maken we met een speciale techniek druppelhangers waarbij de as ingesloten wordt in het glas. Nadat de kraal afgekoeld uit de oven komt, wordt er een Sterling Zilveren kraalkapje gezet.

"Missing" (zie rechter foto) is een andere vorm van hanger met een eigen betekenis, klik hier om meer over Missing te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een hanger kan ook helemaal naar uw wens ontworpen worden in Goud of Sterling Zilver. Deze wordt dan met de hand gemaakt door onze goudsmid. Zij heeft ook de lijn memory stones ontworpen. Het uitgangspunt van dit ontwerp is het verwerken van een trouwring tot een nieuw sieraad. Meer informatie.

 

 

Armbanden

 

Bij onze armbanden maken we meestal gebruik van een sterk magneetslot. Zo is een armband gemakkelijk zelf om te doen, maar tijdens het dragen zal deze niet zomaar loslaten.
U kunt een armband laten maken met allemaal as-in-glas kralen of juist een enkele as-in-glaskraal gecombineerd met “gewone” glaskralen.
Daarnaast hebben diverse leren armbanden waar we een enkele of meerdere glasschijven op kunnen plaatsen (deze zijn dan verwisselbaar). Deze armband is ook zeer geschikt voor heren.

 

 

 

Kettingen

 

Ook kettingen kunnen helemaal naar uw wens afgewerkt worden: op rubber of leerkoord, met (half)edelstenen en/of parels met RVS of Sterling Zilver.

 

 

Op rubber of leer met Sterling zilver

 

Glas gecombineerd met rubber of leer geeft de ketting een moderne look. Een ketting met één of meer kralen op rubber- of leerkoord afgewerkt met een Sterling Zilver kraalkapje en slotje, kort of lang. Aan u de keus!

 

 

 

 

Afgewerkt met RVS

 

Omdat de zilverprijs zo enorm gestegen is, hebben we als alternatief RVS (Roestvrijstaal). Dit materiaal geeft net als edelmetalen geen allergische reacties met de huid. Daarnaast is RVS een harder materiaal dan Sterling Zilver en zal daardoor minder snel krassen of mat worden. Zeker voor de langere kettingen met bijvoorbeeld een trosje kralen is RVS een goed (en betaalbaarder) alternatief.

 

 

Combinatie met (half) edelstenen en parels

 

We hebben een groot assortiment aan zoetwaterparels in diverse kleuren, vormen en maten. Dit zijn gecultiveerde parels waarbij de kleurstof (om een bepaalde kleur te krijgen) in de parel is meegegroeid.Hierdoor zal de parel nooit zijn laagje kleur verliezen.

 

Denk bijvoorbeeld ook eens aan (half) edelstenen; een prachtig natuurlijk materiaal voor uw sieraad. We hebben een ruime keus aan edelstenen.

 

               Hematiet met glaskralen (hol en as-in-glas)                              Rozequarts gecombineerd met as-in-glas

 

 

Ketting van glaskralen & Alpaca

 

Dit is een vervolg op de kettingen in combinatie met andere “tussen kralen”. Hierbij wordt de ketting geheel gevuld met glaskralen. Kies de kralen echter niet te groot, anders wordt de ketting te zwaar om prettig te kunnen dragen. In deze ketting is gebruik gemaakt van Alpaca (een metaal legering waar zilver in verwerkt is).

 

 

Ringen

 

Op een speciale ring kunnen we een glastop maken die op een ring geschroefd kan worden. Deze ringen hebben we in RVS en Sterling Zilver. De RVS ring is verkrijgbaar in een breedte van 5mm of 8mm.
In de glastop wordt een moertje gesmolten, waardoor u de top van de ring kunt wisselen.

 

                   As versmolten met glas       Holle ring gevuld met vacht       RVS ring                       Sterling Zilveren ring

 

 

De glastops kunnen in diverse maten, vormen en tekeningen gemaakt worden. Ook kunnen de glastops op een hanger of armband geschroefd worden (zie afbeelding rechts).

 

 

Tas/sleutel hangers

 

Als u niet vaak sieraden draagt, maar wel graag een herinnering bij u draagt, kunnen we bijvoorbeeld een sleutelhanger of tashanger maken. De kralen kunnen op diverse manieren aan een sleutelhanger bevestigd worden (waxkoord, suède koord, leerkoord RVS draad, etc.) Ook kunt u natuurlijk kiezen voor een ring aan een sleutelhanger.

 

 

 

Links ziet u een stoere versie van een sleutelhanger. Hier is op leer een holle kraal geschroefd die u zelf kunt vullen. Het gat van de kraal is 2,5mm, dus u kunt ze alleen met kleine herinneringen vullen.

 

 

 

Boekenleggers

 

Een ander alternatief voor het verwerken van glaskralen is de boekenlegger. Hiervan hebben we een aantal modellen waar glaskralen aan gehangen kunnen worden. Dit kunnen we combineren met bijvoorbeeld parels en of (half) edelstenen.

 

 

 

Wijnstoppen

 

 

Een wijnstop is meer geschikt voor het verwerken van zand in glas, maar het is helemaal aan u! De grote “glas bol” wordt op een conische kurk gelijmd. Door deze vorm past de kurk op bijna alle flessen.

 

Op deze wijnkurk (zie links) zijn in het onderste gedeelte streepjes glas met zand gelegd. Op het zwarte gedeelte is puur zilver gesmolten wat aan een sterrenhemel doet denken. Naast het zilver zijn er enkele Zirkonia’s geplaatst. De wijnstop valt onder de serie Nacht.

 

 

 

 

 

 

 

Home decoration

 

 

Zoals we al eerder al aangaven is het mogelijk om kralen niet tot een sieraad te verwerken maar een speciaal plekje in uw huis te geven.

 

We hebben enkele voorbeelden gemaakt van glaskralen gecombineerd met Afrikaanse bladen en zaden.

 

 

 

Hoe gaat het in zijn werk (in het kort)

 

U levert het materiaal aan wat u versmolten wilt hebben. Op onze kleurkaart kunt u een keuze maken uit kleuren waarmee uw aandenken gemaakt gaat worden. U geeft aan wat u het gemaakt wil hebben en wij denken met u mee. Voor meer ideeën qua toepassing kunt u kijken bij de foto’s van herinneringssieraden.