Blank Sidebox Header

Herinneringen in Glas

Uw eigen herinnering verwerkt in glas. - Er is heel veel mogelijk!

 

Over mij

In 2010 ben ik begonnen met het op maat maken van as-in-glas kralen. Het allerbelangrijkste voor mij is, dat het sieraad geheel op maat is en perfect past bij de persoon en de herinnering!

 

Het werken met as-in-glas bestaat al jaren en werd voornamelijk in grote objecten toegepast. De "groot gat kralen" (zoals bijvoorbeeld Pandora en Trollbeads) waren net op de markt, maar zijn natuurlijk geen op maat gemaakt aandenken.
Juist ook door de vraag uit mijn eigen omgeving voor echt een persoonlijke herinnering en niet een standaard oplossing heeft mij ertoe aangezet Herdenkingskralen te starten. Ondertussen is herdenkingskralen zelfs al een “algemene term” geworden.

 

Het op maat maken en de juiste stijl vinden, komt meestal tot stand door u eerst kennis te maken. Ideetjes komen boven borrelen door alle input die u zelf geeft. Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat de afstand te ver is om naar het atelier te komen. Maar dan is telefonisch en e-mail contact ook altijd mogelijk. Samen bespreken we uw wensen en ik probeer u aan te voelen. Samen komen we tot een mooi aandenken wat ook echt iets voor u betekend.

 

Op de website treft u eigenlijk meer inspiratie ideeën aan dan kant en klare artikelen. Zelfs de Missing serie is te personaliseren w.b.t. kleur, grootte en afwerking. Staat iets nog niet op de site, dan betekent het niet dat ik het niet kan maken. Het kan namelijk zijn dat de foto’s van een opdracht nog niet op de site staan. Het gemaakte object is een persoonlijke aangelegenheid en uw privacy staat voorop.

 

 

Wat is er allemaal mogelijk?
Erg veel…. Het aangaan van de uitdaging is voor mij ook erg prettig om te mogen doen; iets wat ik nog niet heb gemaakt heb te laten ontstaan. Er is in één leven te weinig tijd om alles te maken en uit te proberen.

 

Herinneringen aan uw dierbare (momenten) kunnen in glas verwerkt worden. U kunt uw herinnering versmelten met glas of u kunt uw herinnering in een holle kraal doen. De keuze hierbij is afhankelijk van het materiaal dat u wilt gaan gebruiken. As, zand en aarde zijn bijvoorbeeld materialen die niet aangetast worden door de hoge temperatuur van de gasvlam en dus versmolten kunnen worden met het glas. Haar en bijvoorbeeld tandjes kunnen vanwege de hoge temperatuur beter in een holle geblazen glaskraal gestopt worden.

 

De keuze aan kleuren, vormen en tekeningen zijn zeer divers: dit varieert van sieraden tot (kleine) gebruiksobjecten. Ook voor de afwerking zijn er vele mogelijkheden. Er is keuze uit Goud, Sterling Zilver, Metaal, Alpaca en Koper.


We kunnen ook persoonlijke teksten graveren op een zilveren labeltje. Samen met u bespreken we graag uw wensen en ideeën, zodat uw herinnering precies wordt zoals u dat voor ogen heeft.

 

 

Holle kralen

 

cottontail

De door ons geblazen holle kralen kunnen voor u gevuld worden met bijvoorbeeld een haarlokje of tandjes van uw kind.  Een ander voorbeeld is een stukje vacht van uw huisdier. Deze kralen worden op een Sterling Zilveren wisselpin gezet en afgewerkt met een zilveren kraalkapje. U kunt later altijd nog iets anders in de kraal stoppen.

 

Het is ook mogelijk om zand of aarde van uw geboorteland in een kraal te  stoppen. Als u voor een materiaal kiest dat vrij klein van structuur is dan wordt de kraal “gelined”. Dit houdt in dat er een (Sterling Zilveren) buisje in de kraal wordt gezet, waarmee de kraal afgesloten wordt De kraal kan dan niet meer geopend worden om later nog iets anders aan toe te voegen. Als het materiaal heel erg fijn van structuur is, kan het beter versmolten worden met het glas om te voorkomen dat het materiaal ontsnapt. Overigens kan ook grof materiaal versmolten worden.

 

Een andere vorm van glasherinneringen zijn bijvoorbeeld zwangerschapskralen. Aan de holle kraal wordt een zwangerschapsbal bevestigd met een lief geluidje. De baby in de buik went aan dit geluid en na de geboorte kan deze bal bij de wieg gehangen worden om de baby zo nu en dan het bekende geluidje te laten horen. Baby’s worden hier rustig van. Bij deze "Babybell" krijgt u dus ook een holle kraal. Hier kunt u het eerste lokje haar in stoppen. Als de naam bekend is van de baby kan een naamlabeltje of kraalkapje gegraveerd worden om bij de kraal te hangen. Later als de tandjes gewisseld worden, kunnen ook de tandjes in de kraal gestopt worden.

 

U zou bijvoorbeeld ook een wens op een stukje papier in de kraal kunnen stoppen. Alles wat kleiner is dan 5mm kan in de kraal gestopt worden. Eventueel kan het gat van de kraal aan één kant ruimer gemaakt worden, zodat er iets groters in gedaan kan worden.

 


Versmelten met glas - As-in-Glas

 

aqua_bal

Met deze techniek kan ook zand of aarde uit uw geboorteland, favoriete vakantieland of bijvoorbeeld de plek waar u ten huwelijk gevraagd werd, in een kraal verwerkt worden. Voor degene die stopt met roken kan de as van de laatste sigaret in een kraal verwerkt worden.

 

Deze herdenkingskralen en sieraden worden voor u op maat gemaakt. In overleg met u wordt een kraal of een sieraad ontworpen. Een kraal hoeft natuurlijk niet altijd tot sieraad verwerkt te worden. U kunt ook denken aan gebruiksvoorwerpen zoals een sleutelhanger of sierballetjes die u ergens neer kunt leggen. Zelfs wijnstoppen zijn mogelijk.

 


Afwerking

 

De afwerking van de herdenkingssieraden is heel divers. We hebben diverse materialen zoals: Metaal, Koper, RVS en Sterling Zilver en Goud. U kunt eventueel ook een labeltje laten graveren. Verder kunnen we met de hand ook letters zetten in een bijvoorbeeld een kraalkapje.

 

Voor een unieke afwerking met edelmetalen werken we samen met één van de beste goudsmeden van Nederland. Haar ontwerp waarbij een trouwring tot herdenkingssieraad wordt gemaakt, hebben wij ook op de site staan. Natuurlijk is ook dit sieraad volledig aan te passen aan uw wensen.

 

 

Kijk gerust rond op onze website. Als u vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@herdenkingskralen.nl of telefonisch via 0182 786 864.