Blank Sidebox Header

Holle Kralen

 

 

De holle kralen worden door ons hol opgezet en vervolgens uitgeblazen op een speciale mandrel. Een mandrel is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt voor het maken van glaskralen. Omdat de kralen allemaal met de hand gemaakt zijn, verschillen ze altijd in vorm en maat. In principe maken we transparante (clear) kralen, zodat u de kleur van wat u erin wilt stoppen, blijft zien. Maar u kunt natuurlijk ook een kraal laten maken in een transparante kleur (zie kleurkaart). In de holle kraal wordt uw persoonlijke herinnering gestopt.

 

 

 

De hol uitgeblazen kralen kunnen gevuld worden met diverse herinneringen. Deze herinneringen worden, nadat de kraal gemaakt is, erin gestopt.  Zo kunt u een haarlokje in de kraal stoppen of bijvoorbeeld een plukje vacht van uw huisdier.
De kralen worden op een Sterling Zilveren wisselpin van Choose & Change gezet. Verder wordt de kraal afgewerkt met Sterling Zilveren kraalkapjes naar keus. Ook kan een labeltje met bijvoorbeeld een naam of datum aan de kraal gehangen worden
U bepaalt zelf wat u in een holle kraal stopt. Het is echter niet mogelijk om losse as in de kraal te doen. Ook niet als de kraal voorzien is van een kraalkern. De reden hiervoor is dat kleine asdeeltjes kunnen lekken uit de kraal.

 

 

 

Mocht u toch losse as in een holle kraal willen verwerken dan kan dit wel in een holle kraal die tot balletje geblazen is. U kunt zelf bepalen hoe groot dit balletje moet worden. Ook kan er met kleur gewerkt worden. De kraal wordt afgewerkt is met een Sterling Zilver kraalkapje met ringetje.

 

          Holle cabochon gevuld met as op ring                           Holle as-in-glas cabochon gevuld met vacht op een leren hanger

 

 

 

Het is ook mogelijk om as mee te smelten op de buitenkant van een holle kraal.

 

 

 

U kunt natuurlijk ook een combinatie maken van een holle kraal en as-in-glas kralen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hanger of een ketting.

 

 

 

 

 

 

Voor mijzelf heb ik ooit mijn “haarballen” ketting gemaakt (haarbal natuurlijk met een vette knipoog). Van alle katten die we op dat moment hadden rondlopen heb ik een plukje vacht afgeknipt. Inmiddels zijn twee van de toen zes katten overleden. Het is nu een zeer dierbare ketting voor mij.

 

 

 

Onze kattenfamilie werd weer aangevuld. Ik wilde graag bij leven iets van mijn katten bij mij dragen. Zo kwam ik op het idee om een hol uitgeblazen platte kraal te maken die op de Choose & Change ring geplaatst wordt.
Deze ring is geschikt voor de wat grotere herinneringen maar niet voor crematie as. Wel kan as meegesmolten worden op de buitenkant van de kraal.

 

 

 

 

Zo heb ik ook n.a.v. een klantvraag een ring met zand en zeezout ontworpen. Op de buitenkant is het zand meegesmolten en de ringtop is gevuld met het zeezout.