Blank Sidebox Header

Onze Werkwijze

Wij hebben heel bewust gekozen om altijd op maat te werken, want een herinnering is voor ieder persoon anders en heel persoonlijk. We hebben dus geen standaard assortiment maar we maken juist iets wat bij de persoon past in de breedste zin van het woord. De vorm, de kleur en het type sieraad wordt volledig in overleg gemaakt. Vandaar dat we ook graag een persoonlijke afspraak met u maken in ons atelier in Schoonhoven.

 

Iedere zaterdag is het atelier geopend van 10.00 – 17.00 uur en kunt u vrijblijvend langskomen. Wilt u ervan verzekerd zijn dat we tijd en privacy voor u hebben, mail of bel ons dan voor een afspraak buiten de reguliere openingstijden, zodat we in alle rust uw wensen kunnen doorspreken.

 

Omdat iedere opdracht uniek is, is de prijs afhankelijk van uw wensen. We hanteren dan ook geen vaste prijzen; genoemde prijzen zijn slechts een indicatie. Als we precies weten wat u wilt, sturen we u een offerte.

 

Tijdens het creëren van een herdenkingssieraad worden altijd foto’s gemaakt die wij u per mail toesturen. Zo houden wij u op de hoogte van het resultaat en kunt u uw mening geven of wordt wat u ervan verwacht had. Pas als u tevreden bent, wordt het sieraad per aangetekende post opgestuurd. U bent ook van harte welkom als u het sieraad zelf wilt komen ophalen in ons atelier. Alles van emotionele waarde krijgt u uiteraard terug.

 


Een aantal voorbeelden van vragen die ons zijn voorgelegd:

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ring met zand en zeezout

 

 

 

 

email contact

 

Vraag:
“Ik vroeg mij af in hoeverre er door u ringtops kunnen worden gemaakt die ook gedecoreerd kunnen worden met andere items, in mijn geval een combinatie van zand en zeewater, dan wel zand en zee zout”.

 

Ik zou namelijk graag voor kerst mijn vriendin ring met een glazen ringtop geven waar door ons verzameld zand en water (van vakanties) op een of andere manier in is verwerkt. Mijn voorkeur gaat uit naar een ring, waarbij de glazen top niet als een soort glazen bol op de ring zit, maar juist in een soort houder valt zoals in bijgevoegde afbeelding van een glazen ringtop te zien is.

 

 

Antwoord
Dank je voor je interesse in herdenkingskralen. Op je vraag of je zowel zand als het zout van het water in glas kan verwerken is het zo dat alleen het zand in glas mee gebrand kan worden. Het zout zal door de hitte van de vlam (meer dan 1500C) verbranden... De oplossing die ik hiervoor heb is het zand mee te smelten in het glas en het zeezout in en hol geblazen ring top te doen. In de bijlage diverse foto's van deze ring (maar dan gevuld met mini pareltjes) zodat je een idee hebt hoe het eruit ziet.

 

 

Verder vroeg je of er een zilveren "zetting" om de ring zou kunnen... daarvoor zou ik bij een goudsmid te rade moeten gaan (ik heb wel een idee, maar dat moet op maat gemaakt worden. De prijs hiervoor kan ik je helaas nu niet aangeven.

 

Telefonisch contact

 

In het telefonisch contact hebben we de mogelijkheden besproken. Het zou een holle ring top moeten worden waar op de buitenrand het zand mee gebrand zal worden. De top wordt gevuld met het zeezout. Het is en blijft helaas wel zo dat deze ring top niet lucht- en waterdicht is, maar om het risico op lekken wat te verminderen zal een siliconen stoppertje en een buistopje met wat lijm vastgezet worden. De wens voor de kleur is zeeblauw en het moet ook passen bij een tweetal tassen.

 

 

Op basis van de ontvangen foto’s is een eerste proef ringtop gemaakt in de gewenste kleur. In dit geval een combinatie van licht aqua blauw met in het midden zeegroen om zo de diverse kleurschakeringen van de zee in één top te krijgen.

 

Het zand en het zeezout zijn langsgebracht en de echte ring wordt gemaakt. Voor de ring bestaan er op dit moment drie verschillende buistopjes. Voor deze ring is gekozen voor het buistopjes met de cirkeltjes die in dit geval refereren aan de luchtbellen in de zee.

 

 

 

 

 

 

Welke keus moet ik maken en kunnen we er ook bij zijn?

 

 

email contact

 

Hallo,

Ik ben opzoek naar een gedenksierraad, en dit bracht mij op uw site. Prachtig wat u allemaal maakt! erg mooi, en speciaal! Ik zou graag wat prijs voorbeelden van u ontvangen, zodat ik kan zien of dergelijk ook in mijn bereik ligt. Het zou ongeveer gaan om de volgende voorbeelden:
* As in glaskraal Jelle met labeltje
* Holle glaskraal met haarlokje (Esmee)
* Holle kraal met vacht (cottontail) Klopt het dat deze is afgewerkt met goudkleurig materiaal? En is dat anders evt wel mogelijk?
* Ketting cone blauw op rubber ketting met zilver
* Armband en ketting serie nacht. Is deze ook te maken met een alleen een glas'kraal'? Zonder de voorstelling nacht erop? Bedankt alvast voor de moeite. Ik hoor erg graag van u.

 

Met vriendelijke groeten,
Cynthia


reactie
We beantwoorden de mail met alle prijs informatie

 

Hallo Cynthia,

 

Hier dan zoals beloofd mijn reactie op je mail

 

De prijs van de As in Glaskraal Jelle met labeltje is:  *
De prijs van de Holle Glaskraal Esmee met labeltje is: *
De prijs van de Cottontail Holle kraal is gelijk aan die van Esmee, beide zijn afgewerkt met Zilver. Goudkleurig of Goud is niet mogelijk *
De prijs van de Cone Ketting blauw op rubber met zilver is: *
De prijs van de Armband Serie nacht is: *
De prijs van de Hanger Serie nacht is: *

 

De afgebeelde kralen uit de Serie nacht zijn op maat gemaakt en zijn as-in-glas kralen. Uiteraard kan de voorstelling nacht eraf en kunnen deze kralen geheel naar eigen wens afgewerkt worden w.b.t. kleur.

 

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten. Bij de genoemde prijzen is de afwerking, zoals afgebeeld in de foto’s, meegenomen (zoals het zilver bij de kralen, de ketting en het slotje bij de Cone kraal en de lederen armband bij de serie nacht).

 

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

* de prijzen hebben we hier weg gelaten omdat de zilverprijs sterk aan prijswisselingen onderhevig zijn.


email contact

 

Hallo,


Ik heb mijn verhuizing en verplichte verbouwing voor een groot deel achter de rug. En nu is het voor mij zeker tijd om me weer te richten op een herdenkingssierraad. Ik heb weer een beetje rust en ruimte om me daar mee bezig te houden, en rustig te kunnen kijken uitzoeken en beslissen.

 

Ik ben al een stukje verder al de vorige keer. Maar vind de laatste keuzes best wel moeilijk. Daarom heb ik geprobeerd een oplossing te vinden waardoor ik het mezelf makkelijker kan maken. Want van een plaatje op internet iets uitzoeken, vindt ik sowieso al moeilijk, en zeker voor een sieraad als deze.

 

Ik vraag me af waar jullie gevestigd zijn en of jullie ook de mogelijkheid hebben om eens wat sierraden te komen bekijken. I.v.m. grootte, kleur en hoe zoiets lijkt als je het draagt. (Ook ben ik erg benieuwd hoe de holle kralen eruitzien gevuld met een plukje haar.) Ik hoor graag van je en zeker alvast bedankt voor de moeite!

 

Met vriendelijke groeten,
Cynthia


Het verdere contact en de afspraak zelf…

 

Cynthia vertelt dat ze bij alle momenten, van het afscheid nemen tot het cremeren, aanwezig is geweest. Het is daarom ook wel zo mooi dat ze dan ook bij het maken van het sieraad aanwezig kan zijn.

 

Omdat Cynthia van ver komt en het liefste ook zelf het sieraad weer meeneemt, is er gezocht naar een leuke B&B in de buurt. Ze boeken lekker een weekendje weg voor 3 dagen in het paasweekend. Aangezien ze toch 3 dagen hiervoor uittrekken, opper ik het idee of ze ook zelf achter de brander durft te kruipen en daar wordt enthousiast op gereageerd.

 

 

Na wat pech met de auto komen ze aan op een leenfiets bij het atelier. Als eerste bespreken we de diverse mogelijkheden en bekijken we wat voorbeelden. Omdat ik nu ook het type persoon zie, is het voor mij veel gemakkelijker om met ideeën te komen voor een sieraad.

 

De brander gaat aan en de voorbereidende as-in-glas staafjes worden gemaakt. Cynthia laat een mooie foto zien waardoor ik op het idee kom om een zwarte kraal te maken waar overheen een onregelmatige witte as streep gelegd wordt. Net zoals de bles van haar overleden paard.

 

Voor mij is het een voordeel dat ze naast mij zit zodat ik direct kan vragen of ze het geen probleem vindt als de as aan de buitenkant van de kraal komt. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de as nog voelt. Niet iedereen vindt dit prettig. Vandaar dat meestal de as nog een keer extra wordt afgedekt met een transparante laag glas.

 

 

 

 

Het maken van een ronde glaskraal is niet zo'n eenvoudige klus voor iemand die nog nooit achter de brander heeft gezeten. Maar het maken van een Chunk (cabochon) daarentegen is wel goed te doen! Dus geheel zelfstandig worden de Chunks gemaakt en naast de kralen in de oven gelegd.

 

Een fiets van ons wordt meegenomen om zo per fiets samen wat tochtjes door het mooie landschap te kunnen maken totdat de auto gerepareerd is.

 

De volgende dag worden de kralen uit de oven gehaald en schoongemaakt. Koffie staat klaar en het resultaat wordt meegenomen.